Výkup vosku
215Kč/1kg
Srážka za vosk 3% až 10% dle množství nečistot
Výměna vosku za mezistěny.
Válcované mezistěny Lukeš
Výměna 99Kč/1kg
Včelařské potřeby Havlíčkovi
také na facebooku
Naši dopravci zboží
„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“
- Úvod
- Kvasinky a kvasné zátky
- Kvasinky na medovinu
Kvasinky na medovinu

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 7
- Komentáře 0
- Související zboží2
- Kvasinky na medovinu10 a více kusů skladem179,00 Kč155,65 Kč bez DPH
Násadové kvasinky POWER pro ovocné kvasy, rmuty a medovinu
Návod na použití:
Příprava rmutu:
Pitnou vodu smícháme s potřebným množstvím medu tak, abychom dosáhli 28-32 dílků na stupnici moštoměru. Pozn.: vyšší stupeň = sladší medovina. Přivedeme k varu a sbíráme tvořící se pěnu. Jakmile se pěna přestane tvořit, necháme rmut zchladnout a přidáme kvasinky.
Příprava medoviny:
Potřebné množství kvasinek rozmícháme ve vodě o teplotě 36-38 st. C. Necháme 30 - 60 vteřin odstát. Poté nalijeme přímo do připraveného rmutu. Po přidání kvasinek přidáme stejným způsobem i živnou sůl. Nádobu musíme uzavřit kvasnou zátkou. První bouřlivé kvašení začne přibližně do 24 hod. Kvas udržujeme při pokojové teplotě 21-28 st. C.
Doba prvního kvašení přibližně 5-8 týdnů, poté je nutné z výšky stočit do nové nádoby, aby docházelo k provzdušnění medoviny a poté nechat minimálně 2 měsíce dokvasit při teplotě 12-19 st. C. Následuje druhé stáčení, kdy necháme medovinu vyčeřit po dobu alespoň 2 měsíců, kdy dochází k vyčištění medoviny. Při všech stáčeních nesmíme nasát spodní kal.
Poměr dávkování 20 g kvasinek na 100 litrů rmutu
Kvasinky jsou sušené, granulované, proto není nutné použít celý obsah sáčku najednou. Jsou snadno skladovatelné.
Výrobce: GAMMA CHEMIE GmbH, D-Darmstadt