Výkup vosku
215Kč/1kg
Srážka za vosk 3% až 10% dle množství nečistot
Výměna vosku za mezistěny.
Válcované mezistěny Lukeš
Výměna 99Kč/1kg
Včelařské potřeby Havlíčkovi
také na facebooku
Naši dopravci zboží
„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“
- Úvod
- Kvasinky a kvasné zátky
- Živná sůl
Živná sůl

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 6
- Komentáře 0
- Související zboží2
- Živná sůl10 a více kusů skladem80,00 Kč66,12 Kč bez DPH
Víživná sůl Mauriferm Plus pro ovocné kvasy, rmuty a medovinu
NUTROZIM je speciální sůl pro výživu kvasinek obohacená o vitamín thiamin a přípravek ze sušených buněčných stěn. Doporučenými aplikacemi je, především výroba medoviny a výroba kvasů z odlisovaných moštů, kde lze předpokládat nedostek živin.
Sůl NUTROZIM rovněž příznivě napomáhá řešit problémy při kvašení ve stresových podmínkách (nízká teplota, přítomnost nechtěných látek a mikroorganismů). NUTROZIM dramaticky omezuje produkci nechtěných vedlejších produktů (octové a pyruové kyseliny) pro získání mnohem vítanější jemnosti a vyšší produkce aromatu.
Specifickými výhodami soli jsou: - rychlé rozmnožení kvasinek, - bezpečné vyrovnání nedostatku dusíku a fosforu, - rychlejší a lepší sedimentace.
Složení: dihydrogenfosforečňan amonný, thiamin, přípravek ze sušených buněčných stěn, celulóza.
Výrobce: MAURI YEAST AUSTRALIA PTY LTD, 46-54 Stephen ST., Toowoomba, QUEENSLAND 4350, AUSTRALIE
Návod na výrobu medoviny za tepla:
Příprava rmutu:
Pitnou vodu smícháme s potřebným množstvím medu tak, abychom dosáhli 28-32 dílků na stupnici moštoměru. Pozn.: vyšší stupeň = sladší medovina. Přivedeme k varu a sbíráme tvořící se pěnu. Jakmile se pěna přestane tvořit, necháme rmut zchladnout a přidáme kvasinky.
Příprava medoviny:
Potřebné množství kvasinek rozmícháme ve vodě o teplotě 36-38 st. C. Necháme 30 - 60 vteřin odstát. Poté nalijeme přímo do připraveného rmutu. Po přidání kvasinek přidáme stejným způsobem i živnou sůl. Nádobu musíme uzavřit kvasnou zátkou. První bouřlivé kvašení začne přibližně do 24 hod. Kvas udržujeme při pokojové teplotě 21-28 st. C.
Doba prvního kvašení přibližně 5-8 týdnů, poté je nutné z výšky stočit do nové nádoby, aby docházelo k provzdušnění medoviny (nebo provzdušnit pomocí vzduchového kompresůrku-třeba od rybiček) a poté nechat minimálně 2 měsíce dokvasit při teplotě 12-19 st. C. Následuje druhé stáčení, kdy necháme medovinu vyčeřit po dobu alespoň 2 měsíců, kdy dochází k vyčištění medoviny. Při všech stáčeních nesmíme nasát spodní kal.
Poměr dávkování 20 g živné soli na 100 litrů rmutu