Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

Výkup vosku

200Kč/1kg

Srážka za vosk žlutý čistý 3%

Srážka za vosk žlutý s nečistotou 3%

Srážka za vosk hnědý čistý 5%

Srážka za vosk hnědý s nečistotou 5%

Srážka za vosk hnědý silně znečistěný, plíseň apod.až 10%

Výměna vosku za mezistěny.

Včelařské potřeby Havlíčkovi
také na facebooku

 

GOOGLE+

NajduZboží.cz

TOPlist TOPlist

 

Náš dopravce zboží

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

Podporuje mojeID

Úvod » Kvasinky a kvasné zátky » Živná sůl


        

Živná sůl

Mauriferm Plus - živná sůl 20g

img

 

Dostupnost: 10 a více kusů skladem
Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již 25.07.2018 do 19:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději dnes do 16:00
Číslo produktu: SCH 002
naše cena bez DPH: 40,50 Kč
naše cena s DPH (21 %):
49,00 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Živná sůl

NUTROZIM je speciální sůl pro výživu kvasinek obohacená o vitamín thiamin a přípravek ze sušených buněčných stěn. Doporučenými aplikacemi je především výroba medoviny a výroba kvasů z odlisovaných moštů, kde lze předpokládat nedostek živin. Sůl NUTROZIM rovněž příznivě napomáhá řešit problémy při kvašení ve stresových podmínkách (nízká teplota, přítomnost nechtěných látek a mikroorganismů). NUTROZIM dramaticky omezuje produkci nechtěných vedlejších produktů  (octové a pyruové kyseliny) pro získání mnohem vítanější jemnosti a vyšší produkce aromatu. Specifickými výhodami soli jsou: - rychlé rozmnožení kvasinek, - bezpečné vyrovnání nedostatku dusíku a fosforu, - rychlejší a lepší sedimentace.

Složení: dihydrogenfosforečňan amonný, thiamin, přípravek ze sušených buněčných stěn, celulóza.

Návod na výrobu medoviny za tepla:

Příprava rmutu:

Pitnou vodu smícháme s potřebným množstvím medu tak, abychom dosáhli 28-32 dílků na stupnici moštoměru. Pozn.: vyšší stupeň = sladší medovina. Přivedeme k varu a sbíráme tvořící se pěnu. Jakmile se pěna přestane tvořit, necháme rmut zchladnout a přidáme kvasinky.

Příprava medoviny:

Potřebné množství kvasinek rozmícháme ve vodě o teplotě 36-38 st. C. Necháme 30 - 60 vteřin odstát. Poté nalijeme přímo do připraveného rmutu. Po přidání kvasinek přidáme stejným způsobem i živnou sůl. Nádobu musíme uzavřit kvasnou zátkou. První bouřlivé kvašení začne přibližně do 24 hod. Kvas udržujeme při pokojové teplotě 21-28 st. C.

Doba prvního kvašení přibližně 5-8 týdnů, poté je nutné z výšky stočit do nové nádoby, aby docházelo k provzdušnění medoviny (nebo provzdušnit pomocí vzduchového kompresůrku-třeba od rybiček) a poté nechat minimálně 2 měsíce dokvasit při teplotě 12-19 st. C. Následuje druhé stáčení, kdy necháme medovinu vyčeřit po dobu alespoň 2 měsíců, kdy dochází k vyčištění medoviny. Při všech stáčeních nesmíme nasát spodní kal.

Poměr dávkování 20 g živné soli na 100 litrů rmutu

Kvasinky jsou sušené, granulované, proto není nutné použít celý obsah sáčku najednou. Jsou snadno skladovatelné.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha